Blog

Sve o web stranicama Domidona IT

3 problema responsive dizajna i kao ih izbjeći

Metoda izrade web stranice u responziv modu vrlo je korisna za web dizajnere. Ona omogućuje da se sadržaj web stranice prezentira od najužeg do najšireg raspona uređaja, bez negativnih nedostataka koji mogu izazvati promjene veličine i fluida, odnosno nije potrebno izrađivati i imati dvije posebne verzije web stranice.

 

U ovom blogu probat ću prikazati 3 top greške sa kojima će se dizajneri susretati u kreiranju responziv dizajna, te ću ponuditi moguću strategije za izbjegavanje tih pogrešaka.


Skaliranje - fluid način - responziv način


Postoji puno konfuzija nad ovim načinima i dizajneri ih često pogrešno koriste kao sinonime. Istina, svaki od njih je različiti evolucijski korak u tehnici izgleda te su se pojavili tijekom vremena u skladu sa napretkom tehnologije
Skaliranje izgleda koristi se za skaliranje svakog elementa u odnosu na svaki drugi element. Elementi su osjetljivi u smislu da će se na sadržaj skalirati dinamički i prilagoditi se na promjene u veličini prozora. Sam izgled ostaje statičan, a mijenja veličinu svakog elementa za održavanje dosljednog izgleda.

Skaliranje izgleda web dizajna

Iznad: primjer rasporeda skaliranja na različitim rezolucijama.

... Uskoro nastavak ...

 

Metoda izrade web stranice u responziv modu  vrlo je  korisna za web dizajnere. Ona omogućuje da se sadržaj web stranice prezentira od najužeg do najšireg  raspona uređaja, bez negativnih nedostataka koji mogu izazvati promjene veličine i fluida, odnosno nije potrebno izrađivati i imati dvije  posebne verzije web stranice.

Vlasnik ove web stranice je DOMIDONA informacijske tehnologije d.o.o.