Image

Hakirana vam je web stranica?

Mi smo tu za vas

Domidona IT je tvrtka koja se bavi i sigurnošću web stranica i zaštitom od hakiranja. Od 2008. godine, Domidona IT nudi usluge spašavanja i održavanja web stranica koje su bile žrtve napada hakera.

Image
Image
Image
Image
Image

Što učiniti?

Ako primijetite neobične promjene na vašoj web stranici, kao što su izgled, sadržaj ili funkcionalnost, moguće je da ste žrtva hakiranja.

U tom slučaju, trebate poduzeti nekoliko koraka kako biste zaštitili svoju web stranicu i spriječili daljnju štetu.

Prvi korak
Prvi korak

Promjena svih lozinki za pristup web hostingu (cpanelu) i brisanje svih FTP računa koji su povezani s vašom web stranicom.

Krugi korak
Krugi korak

Kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli u otklanjanju problema i vraćanju vaše web stranice u normalno stanje.

Što ne činiti?

Ako niste sigurni što radite, ne pokušavate sami rješavati problem jer biste mogli pogoršati situaciju ili izgubiti važne podatke.

Image
Image

Napomena

Jako je važno napomenuti da nije dovoljno samo vratiti stranicu iz backupa ako je došlo do zloupotrebe. Važno je da što prije ažurirate osnovu svoje web stranice na najnoviju verziju (Joomla, Wordpress, Drupal ...) , kao i sve module, predloške i dodatke. Također, bitno je da promijenite FTP i ostale lozinke koje koristite kao i lozinku samog cPanela..

Molimo vas da provjerite i vaša osobna računala s kojih se spajate na korisničke račune, kako biste bili sigurni da su instalirane sve sigurnosne zakrpe, te da uvijek imate aktivan antivirusni i antimalware program. Pazite da čuvate sve vaše lozinke na sigurnom i ne dijelite ih s drugima. Razmislite da koristite neki program za lozinke (eng: password manager)

Ako niste u stanju sami obaviti preporučene radnje, a nemate osobu koja bi vam mogla pomoći ili niste sigurni što sve treba napraviti kako se zloupotreba ne bi ponovila, molim vas da nas kontaktirate te ćemo vam ponuditi rješenja ažuriranja vaših web stranica ili ako to nije moguće, izradu novih i sigurnih webstranica.