Parallax efekt

  • VRIJEME ČITANJA: 5 MINUTA

Parallax efekt je fantastična tehnika u web dizajnu koja web stranici ulijeva život. Parallax efekt se od nedavno koristi sve više kao web dizajn alat, a cilj mu je web stranicu učiniti privlačnijom i u tome odlično uspijeva.

 

Ipak, prije svega, što je parallax?

Parallax-efekt-web-dizajn
Jedan od primjera upotrebe Parallax efekta je web dizajn tehnika u kojoj se prilikom pregleda web stranice pomoću skrolanja, pozadinske slike na web stranici kreće sporije od slika u prvom planu.
Ako je web stranica dobro osmišljena, parallax efekt daje joj vizualni osjećaj dubine.
Obične web stranice jednostavno ne mogu ponuditi takav osjećaj istraživanja prilikom njihovog pregleda.

Velika prednost parallax efekta kao web dizajn alat je njegova sposobnost da ispriča priču. Može uvelike pomoći kroz relativno jednostavan proces te je time vrlo zanimljiv i marketinškim stručnjacima gdje može istaknuti potrebne proizvode i usluge te time zaintrigirati posjetitelje.

Korištenjem parallax efekta, web posjetitelj može preuzeti kontrolu nad vlastitim interaktivnim putovanjem.
Kada se pomiče prema dolje na web stranici, prikazuju se slike koje su nadovezane na ispričanu priču i koje mogu biti i skroz neobične.
Ova web dizajn tehnika sjajan je način zadržavanja pažnje publike.

Parallax vam daje mogućnost navođenja posjetitelja ka vašem cilju. Koristeći ovu zanimljivu tehniku ​​pomicanja može se dovesti kupce do određenog poziv na akciju na kraju stranice i mogućnosti kupovine određenog proizvoda ili usluga.