Novosti na blogu

Kako preuzeti i instalirati Microsoft Office 2019 proizvode

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Microsoft je s Officeom 2019 promijenio način na koji korisnici količinskog licenciranja mogu preuzeti i instalirati sve Office pakete i pojedinačne aplikacije, uključujući Visio i Project. Za razliku od prethodnih izdanja sustava Office dobivenih putem količinskog licenciranja, proizvodi sustava Office 2019 ne mogu se preuzeti izravno putem servisnog centra za količinsko licenciranje (VLSC).

Ako ste već zatražili proizvod sustava Office 2019 putem TechSoupa i primili ste poruku e -pošte od VLSC -a u kojoj vas obavještava da je vaš licencni ugovor spreman za prihvaćanje, možete koristiti ove upute za dobivanje proizvoda. Ako vam je potrebna pomoć pri nadogradnji na Office 2019, možete dobiti jeftinu instalacijsku podršku od TechSoupa .

Slijedite upute za operacijski sustav koji ćete koristiti.

Upute za preuzimanje i instalaciju sustava Windows za Office 2019

Počevši od sustava Office 2019, svi Officeovi proizvodi za Windows koji su dostupni putem količinskog licenciranja koriste tehnologiju Click-to-Run umjesto tradicionalne tehnologije Windows Installer. Za implementaciju količinski licenciranih verzija proizvoda Office 2019 za korisnike u vašoj organizaciji upotrijebit ćete Office Deployment Tool (ODT).

Za preuzimanje proizvoda sustava Office 2019 trebat će vam širokopojasna internetska veza sa brzinama preuzimanja od najmanje 20 Mbps. Imajte na umu da proizvodi Office 2019 zahtijevaju Windows 10 i neće se izvoditi na starijim verzijama sustava Windows.

Prvi korak: Registrirajte se na VLSC i prihvatite svoj Ugovor o softveru

Ako to već niste učinili, registrirajte se na VLSC-u i prihvatite ugovor o licenciranju softvera za proizvode sustava Office 2019 koje ste zatražili dovršenjem samo prvog i drugog koraka u našem VLSC vodiču za brzi početak .

Drugi korak: nabavite ključ proizvoda za Office 2019 od VLSC -a

 1. Prijavite se na VLSC .
 2. Odaberite karticu Preuzimanja i ključevi .
 3. Na popisu pronađite svoj Office 2019 proizvod i kliknite vezu Ključ .
 4. U tablici ispod naziva proizvoda pronađite ključ proizvoda u stupcu s oznakom Ključ . Stupac Vrsta za ovaj ključ trebao bi reći MAK, a ne KMS.
  • Uredski paketi imaju zasebne ključeve za postavljanje za mrežne funkcije, poput web aplikacija. Ti ključevi nisu isti kao ključevi proizvoda MAK i ne mogu se koristiti za volumsku aktivaciju proizvoda za stolna računala.
   how-to-download-and-install-micr.webp
 5. Kopirajte pojedinačni ključ proizvoda iz ove tablice i zalijepite ga u program poput Notepada ili kliknite Izvezi sve ključeve: CSV odmah iznad popisa proizvoda za preuzimanje popisa ključeva u formatu vrijednosti odvojenih zarezima (koji se može otvoriti u programu Excel) . Ovaj popis sadrži sve ključeve količinske licence povezane s ugovorima na vašem VLSC profilu.

Treći korak: preuzmite Office Deployment Tool (ODT)

 1. Preuzmite Office Deployment Tool iz Microsofta .
 2. Kad je preuzimanje završeno, otvorite ga, potvrdite okvir za prihvaćanje Microsoftovih licencnih uvjeta i kliknite Nastavi .
 3. Od vas će se tražiti da odaberete mapu za pohranu izdvojenih datoteka za postavljanje. Dođite do korijenske razine tvrdog diska vašeg računala (C :) i kliknite Napravi novu mapu . Zatim imenujte mapu "OfficeSetup" i nastavite s postupkom izdvajanja. Imajte na umu da ove upute neće funkcionirati ako odaberete drugi naziv mape ili mjesto.
  how-to-download-and-install-micr_1.webp
 4. Kad završite, vaša nova mapa "OfficeSetup" trebala bi imati datoteku pod nazivom "setup" i neke uzorke "konfiguracijskih" datoteka. Izbrišite konfiguracijske datoteke. Potrebno je samo zadržati instalacijsku datoteku.

Četvrti korak: Preuzmite i pripremite konfiguracijsku datoteku

Preuzmite konfiguracijsku datoteku koja vam je potrebna iz donje tablice tako da desnom tipkom miša kliknete vezu za datoteku koja vam je potrebna, odaberete Spremi vezu kao ... i spremite datoteku u mapu "OfficeSetup" koju ste stvorili. Nemojte preuzimati više od jedne od ovih datoteka u tu mapu odjednom. Ako trebate instalirati više vrsta Office proizvoda, imat ćete priliku to učiniti kasnije.

Saznajte kako znati trebate li 32-bitnu ili 64-bitnu verziju.

Zatim slijedite donje upute za dodavanje ključa proizvoda koji ste dobili od VLSC -a u drugom koraku u konfiguracijsku datoteku.

 1. Desnom tipkom miša kliknite konfiguracijsku datoteku i odaberite Uredi da biste datoteku otvorili u bilježnici.
 2. Potražite sljedeći niz teksta u konfiguracijskoj datoteci:
  • PIDKEY = "#####-#####-#####-#####-#####"
   konfiguracijska datoteka otvorena u Notepadu s istaknutim PIDKEY -om
 3. U ovom nizu zamijenite #####-#####-#####-#####-##### svojim ključem za aktiviranje klijenta MAK kopiranjem i lijepljenjem ključa s bilo kojeg mjesta gdje ste spremili to. Navodnike trebate ostaviti prije i poslije ključa.
 4. Spremite datoteku i zatvorite je.
 5. Zatim desnom tipkom miša kliknite konfiguracijsku datoteku, odaberite Preimenuj i promijenite naziv datoteke u "konfiguracija".
  • Ako konfiguracijska datoteka koju ste preuzeli ima naziv koji završava s ".xml", to znači da je vaša instalacija sustava Windows postavljena za prikaz ekstenzija datoteka. U tom slučaju, zadržite ".xml" u imenu datoteke tako da ga preimenujete u "configuration.xml" umjesto u "configuration".

Ako vam je potrebna dodatna prilagodba za implementaciju i imate IT iskustvo, možete upotrijebiti Microsoftov alat za prilagodbu sustava Office za stvaranje vlastitih konfiguracijskih datoteka.

Peti korak: Preuzmite i instalirajte svoj proizvod

Imajte na umu da će se sve starije verzije sustava Office deinstalirati kada instalirate proizvode sustava Office 2019, stoga svakako spremite i zatvorite sve pokrenute aplikacije sustava Office.

 1. Idite u mapu "OfficeSetup" u File Exploreru.
 2. Sljedeće korake morat ćete izvršiti pomoću naredbenog retka, koji je tekstualno sučelje naredbenog retka koje radi u sustavu Windows.
  Za otvaranje naredbenog retka
  1. Pritisnite adresnu traku u prozoru File Explorer koji ste otvorili.
   how-to-download-and-install-micr_3.webp
  2. S odabranom adresnom trakom upišite cmdi pritisnite Enter.
   how-to-download-and-install-micr_4.webp
 3. U naredbeni redak koji ste otvorili upišite sljedeće.
  • setup /download configuration.xml
   how-to-download-and-install-micr_5.webp
  Izgledat će kao da se ništa ne događa, ali vaš će se proizvod preuzimati u pozadini. Preuzimanje će biti velika datoteka i moglo bi potrajati neko vrijeme da se završi. Nakon dovršetka preuzimanja bit ćete vraćeni u naredbeni redak.
 4. Kad preuzimanje završi, spremni ste za instalaciju proizvoda. U naredbeni redak upišite sljedeće.
  • setup /configure configuration.xml
  Ako vidite pogrešku koja kaže da na računalu još imate instalirane prethodne verzije sustava Office, morat ćete ručno deinstalirati te programe i ponovno upisati gornju naredbu.
 5. Kad dovršite instalaciju, bit ćete vraćeni u naredbeni redak. Zatvorite naredbeni redak i vratite se na radnu površinu. Vaš će proizvod Office 2019 biti instaliran i spreman za upotrebu.
 6. Ako trebate instalirati drugi Officeov proizvod, izbrišite datoteku "configuration.xml" iz mape "OfficeSetup" i ponovno slijedite ove upute počevši od četvrtog koraka: Preuzmite i pripremite konfiguracijsku datoteku .

Ako trebate prilagoditi instalaciju ili trebate detaljnije upute, možete se obratiti Microsoftovom vodiču za implementaciju sustava Office 2019 za IT stručnjake .

macOS upute za preuzimanje i instalaciju za Office 2019

S Office 2019 proizvodima za Mac ne možete preuzeti instalacijske datoteke sustava Office izravno iz VLSC -a. Umjesto toga, s VLSC -a ćete preuzeti alat za aktivaciju pod nazivom Serijalizator količinske licence (VL), a zatim zasebno preuzeti instalacijske datoteke sustava Office od Microsofta putem mreže za dostavu sadržaja sustava Office (CDN).

Upute za izvođenje svih ovih koraka nalaze se u VLSC -u na kartici Preuzimanja i ključevi za svaki proizvod sustava Office 2019 za Mac. Ovdje uključujemo iste upute s više pojedinosti za organizacije kojima je potrebna dodatna pomoć.

Prvi korak: Registrirajte se na VLSC i prihvatite svoj Ugovor o softveru

Ako to već niste učinili, registrirajte se na VLSC-u i prihvatite ugovor o licenciranju softvera za proizvode sustava Office 2019 koje ste zatražili dovršenjem samo prvog i drugog koraka u našem VLSC vodiču za brzi početak .

Drugi korak: preuzmite i instalirajte serijski broj količinskih licenci

 1. Prijavite se na VLSC .
 2. Odaberite karticu Preuzimanja i ključevi .
 3. Na popisu pronađite svoj proizvod Office 2019 za Mac i kliknite vezu za preuzimanje .
 4. Promijenite način preuzimanja na "Web preglednik" umjesto "Upravitelj preuzimanja" i kliknite gumb Nastavi pri dnu prozora.
 5. Pritisnite ikonu za preuzimanje (zaokružite strelicom prema dolje) za preuzimanje .iso datoteke Serializer količinske licence.
 6. Nakon dovršetka preuzimanja otvorite .iso datoteku da biste izdvojili datoteku paketa Serijskog količinskog licenciranja.
 7. Pokrenite datoteku paketa Serijalizator količinske licence na svakom računalu na koje ćete instalirati proizvod Office 2019 za Mac s količinskom licencom.

Ako ste zatražili više od jedne vrste sustava Office 2019 za Mac, ponovit ćete ovaj postupak za svaki proizvod.

Predlažemo da u sljedećem koraku pokrenete Serijalizator količinskih licenci prije nego što instalirate proizvode sustava Office 2019 za Mac, ali možete i kasnije pokrenuti serijalizator ako želite.

Treći korak: Preuzmite i instalirajte svoje proizvode

Veze za preuzimanje za dobivanje proizvoda Office 2019 za Mac s Office CDN -a trebaju biti uključene u tekstualne upute koje se pojavljuju kada kliknete vezu Preuzmi za svaki proizvod u VLSC -u.

Međutim, veze za preuzimanje paketa Office 2019 i pojedinačnih aplikacija možete pronaći i izravno od Microsofta.

Za Office za Mac 2019 paket možete odabrati želite li da preuzimanje uključuje Microsoft Teams (Microsoftova komunikacijska platforma) ili ne. Nakon što preuzmete instalacijski paket, otvorite ga i slijedite upute za instalaciju proizvoda.

Ako trebate prilagoditi instalaciju ili trebate detaljnije upute, možete se obratiti Microsoftovom vodiču za implementaciju sustava Office for Mac za IT stručnjake .

Domidona web shop osnovni paket

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Popis načini plaćanja koji su uključeni u osnovni web shop.

Implementacija ostalih mogućnosti plaćanja se dodatno naplaćuju i nisu ukljućeni u Osnovni web shop

 

 

Popis dostavnih mogućnosti uključenih u osnovni web shop

Implementacija ostalih mogućnosti dostava dodatno se naplaćuju i nisu ukljućeni u Osnovni web shop

EU General Data Protection Regulation, GDPR

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Poštovani ,

želimo Vas informirati da 25.5.2018. stupa na snagu nova uredba EU General Data Protection Regulation (skraćeno GDPR ) . Cijelu uredbu možete pročitati ovdje https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=celex%3A32016R0679

Uredba se prvenstveno brine o pravu na privatnost. Dio uredbe vezan je i na web stranice i zaštita privatnost posjetitelja web stranica. Sukladno tome svaka web stranica trebala bi:

 1. nuditi mogućnost posjetitelju prihvatiti ili odbiti Kolačiće (eng; Cookies)
 2. objašnjenje što su kolačići
 3. kod kontakt formi/obrazaca/newslettera mora se tražiti dopuštenje za korištenje osobnih podataka koje posjetitelj stranice dostavlja ...
 4. objašnjenje kako se štite osobni podaci korisnika stranice u slučaju ako ih je korisnik dobrovoljno dostavio

 

 Da bi web stranice bile u skladu sa GDPR-om, vlasnicima web stranica nudimo GDPR paket koji usklađuje stranicu sa GDPR uredbom.

Paket GDPR sadrži:

 1. Modul koji posjetiteljima web stranice nudi mogućnost prihvatiti ili odbiti Kolačiće (eng; Cookies). Ukoliko posjetitelj odbije kolačiće, kolačići će automatski biti isključeni i neće se pohranjivati na čvrsti disk posjetitelja. U slučaju ako posjetitelj prihvati kolačiće, kolačići će se automatski uključiti i time korisniku pružiti punu funkcionalnost i personalizirano iskustvo web stranice. Modul također nudi mogućnost kasnije promjene izbora posjetitelja te se kolačići mogu tijekom posjete web stranice naknadno dozvoliti, odnosno odbiti. Demo kako izgleda i funkcionira modul možete vidjeti i isprobati na jednoj od naših web stranica https://www.comodo.com.hr/ . Screenshot iste možete vidjeti ovdje http://nimb.ws/cL3PTN
 2. Članak sa objašnjenjem što su kolačići.
 3. Dodatak za kontakt forme/ newsletter/ i sve obrasce gdje posjetitelj može unijeti odobne podatke – implementira se obavezno polje za dozvolu korištenja osobnih podataka sukladno politici privatnosti https://www.domidona-it.hr/kontakt i screnshot možete vidjeti ovdje http://nimb.ws/jniB14
 4. Osnovni tekst o Zaštiti podataka. Tekst uvijek možete izmijenjiti u skladu politke pravatnosti vaše tvrtke.

 

Cijena implementacije iznosti 800 kuna/jednokratno sa uključenim PDV-om. Implementacija se radi na stranicama koja je bazirana na Joomla 3 ili Joomla 2 CMS sustavu.

Uslugu možete naručiti KLIKOM OVDJE

Vlasnik ove web stranice je DOMIDONA informacijske tehnologije d.o.o.