Zašto se web stranica ne prikazuje na mobitelu

Ne samo da se nije pojavila pri vrhu kao na stolnom računalu, nego je uopće nema među prvih 20-30 i nakon toga odustajete...

Ovo se  događa kod „starih“ web stranica koje nisu mobile responsive, odnosno nisu prilagođene mobilnim uređajma.

Zašto se to desilo, zašto se web stranica ne pokazuje?

Tražilica izbacuje rezultate pretraživanja prema Google algoritmu koji na mobilnim uređajima na prvim pozicijama korisnicima nudi samo one web stranice koje su prilagođene mobilnim uređajima - mobile-friendly stranice, odnosno korisnicima pruža ugodniji i opušteniji osijećaj prikazujući im samo stranice gdje odmah mogu pročitati sva slova i vidjeti sve slike bez nepotrebnih frustrirajućih zumiranja i klizanja prstom lijevo desno, gore dole.

Da li je vaša stranica mobile-friendly i da li je Google podržava na mobilnim uređajima možete provjeriti na linku Mobile-Friendly Test.

Nemam mobile responsive webstranicu, da li se time moram zamarati?

Najnovija istraživanja pokazuju da čak 65% korisnika pristupa internetu putem mobilnih uređaja – Ako vam je svejedno što vašu stranicu vidi samo 35% korisnika interneta , ne morate se zamarati.

Ako vam ne smeta što korisnici mobilnih uređaju uredno posjećuju samo stranice konkurencije i što time gubite potencijanle posjetitelje i klijente, ne trebate se zamarati.

Sve vlasnike web stranica koji su svjesni propusta svojih neprilagođenih stranica, dobronamjerno želim upozoriti na činjenicu da je krajnje vrijeme za prilgođavanje web stranice novim tehnologijama i mobilnoj eri.

 

web stranica za mobitele 1