Blog

Sve o web stranicama Domidona IT

Upotrebljivost web stranice

Ako želite da se posjetitelji i dalje vraćaju na vašu web stranicu, onda je upotrebljivost web stranice jedna od bitnih ključnih stvari.

Stručnjaci koji se bave analizama upotrebljivosti web stranica, ustanovili su da oko 42% posjetitelja na web stranicama pronađu ono što traže.

To znači da 58% ne nalaze ono što im je potrebno. Ako ne mogu pronaći ono što žele, posjećena web stranica nije im od velike koristi. To znači da je upotrebljivost web stranice od presudne važnosti za vašu dobru prodaju i zaradu. Ako klijenti ne mogu naći ono što oni žele, neće biti niti kupnje. Šanse da se naknadno vrate su nikakve. Nije bitno koliko je vaša web stranica nova i inovativna, bitno je da ta „super" stranica sadrži sve potrebne informacije i da navigacija web bude vrlo jednostavna kako bi posjetitelj što lakše pronašao to što traži.

Kako popraviti stvar

Iako sam priložila rezultate istraživanja, možda se nećete obazirati na ovaj članak i mislit ćete da je vaša web stranica ok. Ali možda bi ipak bilo dobro da testirate svoje web stranice sa svojim posjetiteljima. Najjednostavnije to možete učiniti putem online ankete. Rezultati ankete vlastite web stranice dati će vam najbolju sliku o tome koliko je vaša web stranica upotrebljiva. U slučaju da loše upotrebljivosti, pomoći će vam da svoju web stranicu prilagodite što lakšem pronalaženju u pružanju informacija svojim klijentima. {jcomments on}

Vlasnik ove web stranice je DOMIDONA informacijske tehnologije d.o.o.