Kako prepoznati najzanimljivije konkurentske sadržaje

  • VRIJEME ČITANJA: 4 MINUTE

 

Tržište je golemo u ovo vrijeme. Imate mnoge konkurente. Svakoga dana se iznova borite za najbolju poziciju. Uvjeti su sve zahtjevniji i zahtjevniji, a Vi dolazite u situaciju gdje ni sami više ne znate što i kako promijeniti kako bi i dalje ostali konkurentni.

            Bez interneta smo danas nigdje. Kako za pročitati novine (prvenstveno mlađe generacije), tako i za poslovanje. Glavna determinanta uspješnog poslovnog odnosa sa klijentima ili onima koji će to tek postati je komunikacija putem web-a. Sebe možete unapređivati konstantno, ali to Vam neće dati odgovore koji će Vam pomoći prilikom slaganja marketinške strategije u određenim nišama poslovanja tvrtke. Jedan od načina kojim možete doći do odgovora što i gdje promijeniti u svome načinu poslovanja je komparacijom. Komparacijom sa izravnom konkurencijom možete doći do mnogih odgovora na Vaša pitanja.

            Promocija ne samo da se bazira na internetskim stranicama pod Vašom domenom nego se danas prostire na nekoliko domena istovremeno. Prvenstveno tu mislim da društvene mreže. One zauzimaju veoma važnu ulogu u komunikaciji s Vašim cijenjenim klijentima. Tu postoje mnogi načini usporedbe i svakako napretka ukoliko ste u posjedu pravih alata. Također, nakon analiza morate točno znati koji su kanali i načini komunikacije najuspješniji i prema kojim ciljnim skupinama. Ukoliko dođete do točnih i relevantnih podataka to sve neće biti nikakav problem izvući kao zaključak.

            Različite ciljne skupine reagiraju različito na način prezentacije i shvaćaju na drugačije načine Vašu marketinšku aktivnost. Iz tog razloga izuzetno je važno vrlo vrlo dobro poznavati korisnike Vaših usluga i kupce Vaših proizvoda. Proizvod/uslugu koji plasirate na tržite morate popratiti marketinškim programom koji će zaintrigirati kupce i koji će izazvati lančanu reakciju dijeljenja informacije o proizvodu/usluzi koju pružate. Ne smije Vam se dogoditi da potencijalni klijenti ostanu indiferentni na marketinški program koji ste tako dobro osmislili i razradili.

Krećete u izradu web stranice, SEO optimizaciju ili digitalni marketing?
Obratite se profesionalcima