Blog

Sve o web stranicama Domidona IT

Kako preuzeti i instalirati Microsoft Office 2019 proizvode

Microsoft je s Officeom 2019 promijenio način na koji korisnici količinskog licenciranja mogu preuzeti i instalirati sve Office pakete i pojedinačne aplikacije, uključujući Visio i Project. Za razliku od prethodnih izdanja sustava Office dobivenih putem količinskog licenciranja, proizvodi sustava Office 2019 ne mogu se preuzeti izravno putem servisnog centra za količinsko licenciranje (VLSC).

Ako ste već zatražili proizvod sustava Office 2019 putem TechSoupa i primili ste poruku e -pošte od VLSC -a u kojoj vas obavještava da je vaš licencni ugovor spreman za prihvaćanje, možete koristiti ove upute za dobivanje proizvoda. Ako vam je potrebna pomoć pri nadogradnji na Office 2019, možete dobiti jeftinu instalacijsku podršku od TechSoupa .

Slijedite upute za operacijski sustav koji ćete koristiti.

Upute za preuzimanje i instalaciju sustava Windows za Office 2019

Počevši od sustava Office 2019, svi Officeovi proizvodi za Windows koji su dostupni putem količinskog licenciranja koriste tehnologiju Click-to-Run umjesto tradicionalne tehnologije Windows Installer. Za implementaciju količinski licenciranih verzija proizvoda Office 2019 za korisnike u vašoj organizaciji upotrijebit ćete Office Deployment Tool (ODT).

Za preuzimanje proizvoda sustava Office 2019 trebat će vam širokopojasna internetska veza sa brzinama preuzimanja od najmanje 20 Mbps. Imajte na umu da proizvodi Office 2019 zahtijevaju Windows 10 i neće se izvoditi na starijim verzijama sustava Windows.

Prvi korak: Registrirajte se na VLSC i prihvatite svoj Ugovor o softveru

Ako to već niste učinili, registrirajte se na VLSC-u i prihvatite ugovor o licenciranju softvera za proizvode sustava Office 2019 koje ste zatražili dovršenjem samo prvog i drugog koraka u našem VLSC vodiču za brzi početak .

Drugi korak: nabavite ključ proizvoda za Office 2019 od VLSC -a

 1. Prijavite se na VLSC .
 2. Odaberite karticu Preuzimanja i ključevi .
 3. Na popisu pronađite svoj Office 2019 proizvod i kliknite vezu Ključ .
 4. U tablici ispod naziva proizvoda pronađite ključ proizvoda u stupcu s oznakom Ključ . Stupac Vrsta za ovaj ključ trebao bi reći MAK, a ne KMS.
  • Uredski paketi imaju zasebne ključeve za postavljanje za mrežne funkcije, poput web aplikacija. Ti ključevi nisu isti kao ključevi proizvoda MAK i ne mogu se koristiti za volumsku aktivaciju proizvoda za stolna računala.
   how-to-download-and-install-micr.webp
 5. Kopirajte pojedinačni ključ proizvoda iz ove tablice i zalijepite ga u program poput Notepada ili kliknite Izvezi sve ključeve: CSV odmah iznad popisa proizvoda za preuzimanje popisa ključeva u formatu vrijednosti odvojenih zarezima (koji se može otvoriti u programu Excel) . Ovaj popis sadrži sve ključeve količinske licence povezane s ugovorima na vašem VLSC profilu.

Treći korak: preuzmite Office Deployment Tool (ODT)

 1. Preuzmite Office Deployment Tool iz Microsofta .
 2. Kad je preuzimanje završeno, otvorite ga, potvrdite okvir za prihvaćanje Microsoftovih licencnih uvjeta i kliknite Nastavi .
 3. Od vas će se tražiti da odaberete mapu za pohranu izdvojenih datoteka za postavljanje. Dođite do korijenske razine tvrdog diska vašeg računala (C :) i kliknite Napravi novu mapu . Zatim imenujte mapu "OfficeSetup" i nastavite s postupkom izdvajanja. Imajte na umu da ove upute neće funkcionirati ako odaberete drugi naziv mape ili mjesto.
  how-to-download-and-install-micr_1.webp
 4. Kad završite, vaša nova mapa "OfficeSetup" trebala bi imati datoteku pod nazivom "setup" i neke uzorke "konfiguracijskih" datoteka. Izbrišite konfiguracijske datoteke. Potrebno je samo zadržati instalacijsku datoteku.

Četvrti korak: Preuzmite i pripremite konfiguracijsku datoteku

Preuzmite konfiguracijsku datoteku koja vam je potrebna iz donje tablice tako da desnom tipkom miša kliknete vezu za datoteku koja vam je potrebna, odaberete Spremi vezu kao ... i spremite datoteku u mapu "OfficeSetup" koju ste stvorili. Nemojte preuzimati više od jedne od ovih datoteka u tu mapu odjednom. Ako trebate instalirati više vrsta Office proizvoda, imat ćete priliku to učiniti kasnije.

Saznajte kako znati trebate li 32-bitnu ili 64-bitnu verziju.

Zatim slijedite donje upute za dodavanje ključa proizvoda koji ste dobili od VLSC -a u drugom koraku u konfiguracijsku datoteku.

 1. Desnom tipkom miša kliknite konfiguracijsku datoteku i odaberite Uredi da biste datoteku otvorili u bilježnici.
 2. Potražite sljedeći niz teksta u konfiguracijskoj datoteci:
  • PIDKEY = "#####-#####-#####-#####-#####"
   konfiguracijska datoteka otvorena u Notepadu s istaknutim PIDKEY -om
 3. U ovom nizu zamijenite #####-#####-#####-#####-##### svojim ključem za aktiviranje klijenta MAK kopiranjem i lijepljenjem ključa s bilo kojeg mjesta gdje ste spremili to. Navodnike trebate ostaviti prije i poslije ključa.
 4. Spremite datoteku i zatvorite je.
 5. Zatim desnom tipkom miša kliknite konfiguracijsku datoteku, odaberite Preimenuj i promijenite naziv datoteke u "konfiguracija".
  • Ako konfiguracijska datoteka koju ste preuzeli ima naziv koji završava s ".xml", to znači da je vaša instalacija sustava Windows postavljena za prikaz ekstenzija datoteka. U tom slučaju, zadržite ".xml" u imenu datoteke tako da ga preimenujete u "configuration.xml" umjesto u "configuration".

Ako vam je potrebna dodatna prilagodba za implementaciju i imate IT iskustvo, možete upotrijebiti Microsoftov alat za prilagodbu sustava Office za stvaranje vlastitih konfiguracijskih datoteka.

Peti korak: Preuzmite i instalirajte svoj proizvod

Imajte na umu da će se sve starije verzije sustava Office deinstalirati kada instalirate proizvode sustava Office 2019, stoga svakako spremite i zatvorite sve pokrenute aplikacije sustava Office.

 1. Idite u mapu "OfficeSetup" u File Exploreru.
 2. Sljedeće korake morat ćete izvršiti pomoću naredbenog retka, koji je tekstualno sučelje naredbenog retka koje radi u sustavu Windows.
  Za otvaranje naredbenog retka
  1. Pritisnite adresnu traku u prozoru File Explorer koji ste otvorili.
   how-to-download-and-install-micr_3.webp
  2. S odabranom adresnom trakom upišite cmdi pritisnite Enter.
   how-to-download-and-install-micr_4.webp
 3. U naredbeni redak koji ste otvorili upišite sljedeće.
  • setup /download configuration.xml
   how-to-download-and-install-micr_5.webp
  Izgledat će kao da se ništa ne događa, ali vaš će se proizvod preuzimati u pozadini. Preuzimanje će biti velika datoteka i moglo bi potrajati neko vrijeme da se završi. Nakon dovršetka preuzimanja bit ćete vraćeni u naredbeni redak.
 4. Kad preuzimanje završi, spremni ste za instalaciju proizvoda. U naredbeni redak upišite sljedeće.
  • setup /configure configuration.xml
  Ako vidite pogrešku koja kaže da na računalu još imate instalirane prethodne verzije sustava Office, morat ćete ručno deinstalirati te programe i ponovno upisati gornju naredbu.
 5. Kad dovršite instalaciju, bit ćete vraćeni u naredbeni redak. Zatvorite naredbeni redak i vratite se na radnu površinu. Vaš će proizvod Office 2019 biti instaliran i spreman za upotrebu.
 6. Ako trebate instalirati drugi Officeov proizvod, izbrišite datoteku "configuration.xml" iz mape "OfficeSetup" i ponovno slijedite ove upute počevši od četvrtog koraka: Preuzmite i pripremite konfiguracijsku datoteku .

Ako trebate prilagoditi instalaciju ili trebate detaljnije upute, možete se obratiti Microsoftovom vodiču za implementaciju sustava Office 2019 za IT stručnjake .

macOS upute za preuzimanje i instalaciju za Office 2019

S Office 2019 proizvodima za Mac ne možete preuzeti instalacijske datoteke sustava Office izravno iz VLSC -a. Umjesto toga, s VLSC -a ćete preuzeti alat za aktivaciju pod nazivom Serijalizator količinske licence (VL), a zatim zasebno preuzeti instalacijske datoteke sustava Office od Microsofta putem mreže za dostavu sadržaja sustava Office (CDN).

Upute za izvođenje svih ovih koraka nalaze se u VLSC -u na kartici Preuzimanja i ključevi za svaki proizvod sustava Office 2019 za Mac. Ovdje uključujemo iste upute s više pojedinosti za organizacije kojima je potrebna dodatna pomoć.

Prvi korak: Registrirajte se na VLSC i prihvatite svoj Ugovor o softveru

Ako to već niste učinili, registrirajte se na VLSC-u i prihvatite ugovor o licenciranju softvera za proizvode sustava Office 2019 koje ste zatražili dovršenjem samo prvog i drugog koraka u našem VLSC vodiču za brzi početak .

Drugi korak: preuzmite i instalirajte serijski broj količinskih licenci

 1. Prijavite se na VLSC .
 2. Odaberite karticu Preuzimanja i ključevi .
 3. Na popisu pronađite svoj proizvod Office 2019 za Mac i kliknite vezu za preuzimanje .
 4. Promijenite način preuzimanja na "Web preglednik" umjesto "Upravitelj preuzimanja" i kliknite gumb Nastavi pri dnu prozora.
 5. Pritisnite ikonu za preuzimanje (zaokružite strelicom prema dolje) za preuzimanje .iso datoteke Serializer količinske licence.
 6. Nakon dovršetka preuzimanja otvorite .iso datoteku da biste izdvojili datoteku paketa Serijskog količinskog licenciranja.
 7. Pokrenite datoteku paketa Serijalizator količinske licence na svakom računalu na koje ćete instalirati proizvod Office 2019 za Mac s količinskom licencom.

Ako ste zatražili više od jedne vrste sustava Office 2019 za Mac, ponovit ćete ovaj postupak za svaki proizvod.

Predlažemo da u sljedećem koraku pokrenete Serijalizator količinskih licenci prije nego što instalirate proizvode sustava Office 2019 za Mac, ali možete i kasnije pokrenuti serijalizator ako želite.

Treći korak: Preuzmite i instalirajte svoje proizvode

Veze za preuzimanje za dobivanje proizvoda Office 2019 za Mac s Office CDN -a trebaju biti uključene u tekstualne upute koje se pojavljuju kada kliknete vezu Preuzmi za svaki proizvod u VLSC -u.

Međutim, veze za preuzimanje paketa Office 2019 i pojedinačnih aplikacija možete pronaći i izravno od Microsofta.

Za Office za Mac 2019 paket možete odabrati želite li da preuzimanje uključuje Microsoft Teams (Microsoftova komunikacijska platforma) ili ne. Nakon što preuzmete instalacijski paket, otvorite ga i slijedite upute za instalaciju proizvoda.

Ako trebate prilagoditi instalaciju ili trebate detaljnije upute, možete se obratiti Microsoftovom vodiču za implementaciju sustava Office for Mac za IT stručnjake .

Vlasnik ove web stranice je DOMIDONA informacijske tehnologije d.o.o.