Blog

Sve o web stranicama Domidona IT

Kako napraviti web stranicu - 2 dio web dizajn i SEO

3. korak - Planirajte vaše web stranice

Nakon što ste stekli web domenu , možete planirati svoje web stranice.
Morate razmišljati i odlučiti se o tipu web stranice, navigaciji i sadržaju.


Tip web strance - većina web stranice su ili vijesti / informacije, ili prezentiranje tvrtke, odnosno predstavljanje proizvoda ili usluga.

 Navigacija utječe na informacijsku strukturu vaše stranice.

Sadržaj su svi tekstovi i grafike koje će sadržavati web stranica.

Prosurfajte internetom i potražite tipove web stranica koje su slične web stranici kakvu ste vi zamislili. Proanalizirajte ih da vidite što sve sadrže i kakva im je struktura. To će vam pomoći u osmišljavanju vaše stranice i pronalaženju novih ideja.


4. korak - Izgradite web stranice stranicu po stranicu

Za izgradnju svoje stranice trebali biste biti upoznati sa:

Osnovama dizajna , odnosno trebali bi znati ukomponirati elemente dobrog dizajna i naučiti kako ih koristiti na web stranicama.
Poznavanje HTML-a. HTML je Hypertext Markup Language ili HTML je prezentacijski jezik za izradu web stranice. Iako to nije skroz neophodno, ipak ćete puno bolje razumjeti izradu web stranice ako naučiti HTML..
Poznavanje CSS-a - Cascading Style Sheets ili CSS je stilski jezik pomoću kojega se definira izgled elemenata web stranice. Poznavanje CSS-a pomoći će vam u oblikovanju stilova na web stranici te puno olakšati sve naknadne izmjene.
5. korak - Objavite vaše web stranice
Vašu stranicu koju ste napravili u koraku 4. možete objaviti na internetu tako što ćete je postaviti na server hosting providera iz koraka 1. To možete učiniti uz pomoć alata koji dolaze sa web hosting uslugom ili putem FTP Client (File Transfer Protocol) . Ukoliko niste sigurni što sve možete koristiti od web hosting usluga, kontaktirajte svog providera.

6. korak - promicanje vaše web stranice
Najlakši način za promociju web stranice je SEO optimizacija. Odnosno stranica se treba optimizirati i prilagoditi tražilicama. To znači da na web stranicu trebate postavljati sadržaj koji će se dobro rangirati na tražilicama. To može biti vrlo teško, ali ako to obavljate sami i stalno radite na tome, onda je to jeftin način za dobru poziciju na tražilicama.

Ako ništa ne znate o SEO optimizaciji i nemate se vremena time baviti, a opet želite biti na prvoj stranici Google-a, možete nam se obratiti sa povjerenjem. Mi možemo vaše web stranice pogurati ka vrhu. Pročitajte više na: SEO optimizacija

Ostali načini za promicanje svoje stranice su: oglašavanje putem plaćenih oglasa, društvene mreže, newsletter-i itd. Svoju domenu trebate napisati u svoj profesionalnoj korespondenciji i kad god to ima smisla u osobnim porukama. Na primjer, stavite svoju web adresu u svoj potpis na elektroničkoj pošti.

7. korak - Održavajte vaše web stranice
Održavanje može biti najdosadniji dio web dizajn, ali kako bi web stranice dobro izgledale i funkcionirale , morate ih održavati. Web stranice testirajte prilikom izrade, a nadalje ih testirajte povremeno nakon što je objavljena.

 

Vlasnik ove web stranice je DOMIDONA informacijske tehnologije d.o.o.