Google Algoritam Update: Pirate 2.0

Još davne 2013 godine, Recording Industry Association of America je predalo 31,6 milijuna zahtjeva za Google za uklanjanje pirate sadržaja. Iako je Google uspio ukloniti puno pirate sadržaja, tu je jednostavno puno više sadržaja nego što Google može locirati i ukloniti. Kako god se brzo pirate sadržaj uklanjaju, još brže se vračaju na nekoj drugoj web lokaciji.

Google pokušava ukloniti pirate sadržaj

Ovo se događa djelomično zato što je prošlo više od dvije godine bez ažuriranja mjere protiv piratskog sadržaja, koji je premijerno, od strane Googla, prikazan u kolovozu 2012, a zadnja ažuriranja najavljena su za slijedeći tjedan. Ovdje možete pročitati neke od predstojećih promjena koje će utjecati na internet piratstvo.

Što se mijenja s Pirate 2.0?

Google gura sve indeksirane web stranice kroz niz filtera, uključujući i kroz filter za borbu protiv piratstva "anti-piracy Pirate". Sve web stranice koje ne prođu provjeru bez problema, biti će degradirane na Google rezultatima pretraživanja. Zanimljivo je da Google nije napravio nadogradnju Pirate filtera od 2012. , tako da bilo koja kažnjena stranica od 2012 nikada nije imala priliku vidjeti "otkupljenje". To će se uskoro promijeniti. Google će sada opet pokrenuti filter i krenuti u lov na tisuće piratskih web stranica u svojoj mreži.

To će imati izravan utjecaj na kvalitetu i legitimnost rezultata pretraživanja. Google također izvodi novu reklamnu taktiku u nadi da će spriječiti web korisnike da ilegalno skidanje filmova. Sada, kada korisnici traže načine kako gledati hit filmove ili TV emisije besplatno online, Google će prikazati trenutnu cijenu filma ili TV serije na online oglase trgovaca.

Iako ovo nije savršena tehnika, trgovac će morati kupiti mjesto za oglas koji se prikazuje korisnicima, to je veliki korak prema skraćivanju ilegalno skidanju materijala sa interneta. Slična tehnologija će također biti integrirana u bočne trake za pretraživanje. Konačno, Google će moći iskontrolirati kako njegova funkcija "Autocomplete" radi ili ne radi :). Trenutačno, "Autocomplete" funkcija se oslanja na popularnim pretragama. Kao rezultat toga, često se vraćaju rezultati koji uključuju web stranice koje su poznate kao počinitelji internet piratstva. Uskoro, Google će prestati vraćati stranice za koje je primio pritužbe od strane DCMA (Digital Copyright Millennium Act).

To će otežati pretraživačima, vezanim na Google, kako bi pronašli one stranice koje su poznate kao web stranice za prikaz piratskog sadržaja.

Mogući utjecaji s Pirate 2.0?

Ipak, ako se netko odluči za postavljanje ilegalnog sadržaja na svoju internet stranicu, morati će biti jako kreativan kako sakriti ga od Google filtera, a opet s druge strane omogućiti kranjem korisniku da ga može naći. Kao rezultat toga, pretpostavlja se, da će se mnogi odlučiti za jednostavniji način, te da se radije odluče platiti za sadržaj koji bi prethodno skinuli ilegalno.

To također, to može dovesti do pada cijena na legalnom tržištu, kao što se sada trgovci natječu za veću publiku i spremni su platiti da se njihov sadržaj prikazuje "on demand". Osim toga, umjetnici pozdravljaju ažuriranje kao način za primanje većih tantijema koji se odnose na kupnju sadržaja.

Za Google, u početku, će sigurno biti problema i kikseva nakon Pirate Update, pa sve značajke možda neće raditi kao što je obećano na početku. Google može sa  stvaranjem ove promjene Pirate 2.0, pobjeći od dnevik pritisaka, kao što je bio zadnji od strane News Corp, koji je optužio Google da ne čini dovoljno kako bi se spriječilo piratstvo.

Vrijeme će pokazati da li je to jedan od Google -ovih uspješnica, ili je ovo samo jedan ​​agresivniji pristup potrazi za online piratstva bez zadovoljavajućeg završetka.