Veza za emocije i web dizajn

  • VRIJEME ČITANJA: 4 MINUTE

Kako se osjećate prilikom pregledavanja ove stranice pogledom na web dizajn? Ranije smo već govori o podsvjesti koja se javlja uz stranicu putem boja. Isto je i sa emocijama. Emocije informiraju naše razumjevanje i projiciraju web dizajn.

Što su emocije? Što ga veže sa web dizajn -om?

Treba napraviti razliku između emocija i osjećaja. Osnovna razlika je u tome što pomoću osjećaja izražavamo emocije. Emocije su neposredne, podsvjesne i visceralne, dok sa druge strane, osjećaji su procesni i svjesni.

Sada se postavlja pitanje, kakva je uloga emocija za web dizajn? Emocije imaju snagu poticanja razvijanja veze sa posjetiteljima. Ukoliko ste u mogućnosti izmamiti emocije kod posjetitelja, možete biti sigurni da će to ostati jako dobro zapamćeno i da će, čak i nakon što sve ostalo izbljedi, to ostati urezano.

Kao što je vidljivo na naslovnoj strani tvrtke Domidona, pogled na Zagreb je nešto što smo većina nas vidjeli do sada. Međutim, nije to ono što nas zadržava. Efekti su ti koji upotpunjuju sliku. Možda i nećete zapamtiti sve, ali ostati će Vam u glavi kakav je bio osjećaj scrolati stranicu po prvi puta. Malo tko će se usuditi postaviti kontroverzne slike na Vlastitu stranicu. No, upravo one izazivaju jake emocije koje mogu garantirati duboko povezivanje s posjetiteljem stranice.

Ako se posjetitelj i neće sjećati svega što je vidio, sjećat će se emocija. Te emocije će ih vraćati na stranicu iznova i iznova. Izazivanje pozitivnih emocija će zadržavati posjetitelje duže na stranici, izazvati će veću posvećenost i povećati interes za Vašim proizvodom.

Ima još puno čimbenika koji mogu pojačati emocije zato je bitno da web dizajn bude upečatljiv i zanimljiv posjetiteljima.

Krećete u izradu web stranice, SEO optimizaciju ili digitalni marketing?
Obratite se profesionalcima