Osoba za web dizajn i web programer nisu isti 3

Možete li biti web dizajner i web programer? Sve te razlike čine da su dizajneri i programeri dva vrlo različita radna mjesta ili uloge. No, to ne mora biti tako.

Možete biti dizajner i odrađivati web dizajn i biti web programer u isto vrijeme. Sve više ljudi sebe počinje nazivati na ovaj način i sve je više tražena ta vještina. Dizajn i razvoj konvergiraju za veći broj ljudi, pa čak i za dizajnera i Web programer Domidona ITprogramere koji nikada nisu razmišljali o učenje druge strane.

Web dizajn i Web programer

Ja sam još jedna od tih ljudi.
Malo osobne priče:
Od malih nogu fotografiranje i crtanje je moj omiljen hobi, a dok bi se slike sušile, zabavljala bih se na računalu. Kao računalni operater za grafički dizajn uz programe za obradu slika i ilustracije, savladala sam i programe za obradu ostalih medija i sve više sam se počela baviti obradom slika i videa, izradom ilustracija i animacija. Naposljetku se pojavila snažna želja da izrađujem kompletne web stranice. Upisala sa se na informatičko učilište i počela učiti programiranje. Uz sve znanje što sam stekla, moguće je izraditi kompletnu web stranicu, ali je isto tako bitno cijelo vrijeme pozorno pratiti nove trendove i prilagođavati im se. Ne mogu priznati da uvijek razumijem baš sve novo što se pojavi na području web programiranja, ali uz još stručnih programera i ti problemi postanu rješivi.
Uz sve to potrebno je imati ljubav prema poslu koji radite i nepresušan izvor ideja i kreativnosti.
Na kraju, odgovor je potvrdan. Možete biti i dizajner i programer. Vjerojatno ćete uvijek biti bolji u jednom području, ali vaš cilj bi trebao biti da imate neke od sposobnosti u svakom području.
 
O web programeru možete pročitati u našim slijedećim blogovima