Blog

Sve o web stranicama Domidona IT

5 najboljih web stranica za inspiraciju za web dizajn

5 najboljih web stranica za inspiraciju za web dizajn

VRIJEME ČITANJA: 11 MINUTA

Na internetu je dostupno više web stranica nego što bi ih bilo koja osoba ikada mogla pretražiti. Ali ako ste po zanimanju web dizajner ili samo netko tko uživa u tome kao hobi, onda bez sumnje želite vidjeti najbolje od najboljih.

Srećom, postoje bolji načini nego samo pregledavati internet i nadati se da ćete naići na nešto fantastično. Ovdje su neke od najboljih web stranica koje će nadahnuti vaše putovanje web dizajnom.

1. WebDesign Inspiration
Snimka zaslona odredišne stranice Webdesign Inspiration
Prvo na ovom popisu dolazi WebDesign Inspiration, web stranica koja radi točno ono što možete očekivati ​​od svog naslova. To je web stranica puna inspiracije za web dizajn.

Odredišna stranica WebDesign Inspiration sadrži ogroman popis različitih ideja za web dizajn koje možete koristiti kao inspiraciju. Svaka slika vas povezuje na drugu web stranicu koja je ručno odabrana jer je izvanredna u ovom ili onom pogledu. Ovo su web stranice koje impresioniraju vaše klijente .

Ako kliknete na naslov naći ćete se na stranici s dodatnim informacijama o toj web stranici. To će vam dati informacije o prevladavajućim bojama koje web stranica sadrži, stilovima, vrstama, industrijama, CMS-u, korištenim programskim jezicima i još mnogo toga.

Ovo je vrlo zgodno jer Web Design Inspiration također omogućuje filtriranje prema širokom rasponu različitih kategorija. Za filtriranje možete koristiti većinu gornjih oznaka, pa ako tražite inspiraciju za zanimljiv način korištenja zelene sheme boja, Web Design Inspiration je izvrstan način da to učinite.

Ako koristite WordPress, također možete pronaći cijeli odjeljak posvećen WordPress temama i stranicama koje vam pomažu da radite i na WordPressu. Možete pretraživati ​​bilo koji od njih na isti način na koji možete pretraživati ​​bilo koju inspiraciju na glavnoj stranici.

2. Best Website Gallery
Snimka zaslona odredišne stranice Best Website GallerySljedeća na ovom popisu je galerija najboljih web stranica. Galerija najboljih web stranica izvrstan je resurs za redovito otkrivanje novih i impresivnih web stranica.

Best Website Gallery je, u svom srcu, kolekcija vizualnih oznaka za kreatora. Na vašu sreću, to je u potpunosti javno i nevjerojatno dostupno.

Stranice koje su impresivne kreatoru Best Website Gallery biraju se i dodaju kako ih on otkrije, a korisnici zatim mogu glasati o dizajnu stranice na ljestvici od jedan do deset.

Možete detaljno pogledati više pojedinosti o svakoj web-lokaciji, a svaka poveznica čak uključuje impresivan broj različitih snimki zaslona ako se web-mjesto ikad pokvari ili promijeni iz bilo kojeg razloga.

Sustav filtriranja ovdje je također stvarno impresivan. Na primjer, izgleda prekrasno, ali je također nevjerojatno intuitivan i jednostavan za korištenje. Ovdje možete filtrirati prema boji web stranice, CMS-u, stilu ili okviru. Miješanje i spajanje također je moguće ako tražite nešto stvarno specifično.

3. CSS-Tricks
Snimka zaslona odredišne stranice CSS Tricks
E sad, ako ste mislili da su dugi popisi web stranica jedini način da dobijete inspiraciju, onda ste se grdno varali. CSS-Tricks je blog posvećen različitim elementima web dizajna, odnosno CSS-u, osnovnom elementu gotovo svih responzivnih web dizajna .

Sve što trebate učiniti s CSS-Tricks je pomaknuti se prema dolje kako biste pregledali različite članke. Postoji odjeljak posvećen člancima koji su popularni ovog mjeseca ako tražite nešto posebno, ali to nije jedini način pregledavanja.

Možete potražiti videozapise koje CSS-Tricks objavljuje na svojoj web stranici i na YouTubeu ili ih sortirati prema različitim dostupnim vodičima. Možete čak pretražiti i CSS-Tricks almanah, koji bi vam trebao pomoći da objasnite bilo koje CSS svojstvo koje možete zamisliti.

Ono što je ovdje sjajno je raznolikost. Možda ćete vidjeti jedan članak koji govori o određenom učinku o kojem nikada prije niste razmišljali, a nakon što vidite što je napisano, shvatite da je mnogo lakše postići nego što ste ikad mislili.

4. Webdesigner Depot

Snimka zaslona r web design i r webdev s bannera
Sljedeći na ovom popisu, imamo Webdesigner Depot. Ako tražite općenitije savjete za dizajn ili se osobno ne dotičete CSS-a, onda je ovaj blog vjerojatno bolji resurs za vas.

Webdesigner Depot je blog posvećen svim aspektima web dizajna kao što su tijek rada, koncepti korisničkog sučelja, vijesti i još mnogo toga. Ako se odnosi samo na alat za web razvoj koji koriste profesionalci , bit će ovdje.

Važni postovi pojavljuju se pri vrhu web-mjesta, a ispod toga ćete pronaći odjeljak posvećen popularnim objavama.

Ovdje postoji impresivna količina raznolikosti u vrstama članaka koje ćete pronaći. Kvizovi i ankete mogu vam poslužiti za zabavu, dok informativnih postova o korisničkom sučelju i UX-u ima u izobilju.

Ako obožavate web stranicu, možete se čak i pretplatiti na newsletter kako biste bili sigurni da ste ažurirani kad god izađu novi članci, a čak možete dobiti i pristup raznim besplatnim programima. Ako tražite nove fontove, ikone i još mnogo toga, onda je ovo izvrstan resurs.

5. Reddit
Snimka zaslona redit bannera
Konačno, imamo Reddit. Ne cijela stranica, već dva Subreddita koja su nevjerojatno korisna. Prvo, tu je r/web_design .

r/web_design je izvrstan subreddit za sve koji su zainteresirani za web dizajn. Sadrži zanimljive koncepte, nove ideje i mnoštvo drugih korisnika koji pokazuju svoje cool dizajne.

Drugo, imamo r/webdev , koji kao što ste mogli pretpostaviti ima veći fokus na razvojnoj strani izrade web stranica. Unatoč tome, r/webdev ima puno korisnih resursa bez obzira na to koliko se zapravo razvijate.

Sjajna stvar kod ovih Subreddita nije samo to što ćete pronaći stvari koje nikada ne biste vidjeli nigdje drugdje na internetu, već i to što i sami možete sudjelovati.

Ako ikada imate bilo kakvih pitanja o projektu ili konceptu koji se borite s realizacijom, možete otići na Subreddit za povratne informacije ili pomoć. Ovo je neprocjenjiv resurs za svakoga od vas koji radi kao slobodnjak.

Podignite svoj web dizajn na sljedeću razinu
Kao što vidite, inspiracija za web dizajn uvijek je udaljena samo nekoliko klikova. Nadamo se da ste ovim člankom pronašli nešto što vam zaista odgovara i neke nove ideje za vašu sljedeću web stranicu.

Međutim, ako ste samo hobi ili se nadate da ćete još više evoluirati svoje vještine, nema potrebe stati samo na inspiraciji. Uvijek možete naučiti više u svijetu web dizajna ili razvoja, a znanje može biti vaše najmoćnije oružje.

Krećete u izradu web stranice, SEO optimizaciju ili digitalni marketing?
Obratite se profesionalcima

Vlasnik ove web stranice je DOMIDONA informacijske tehnologije d.o.o.